For beboere‎ > ‎

Elbil

Innen sommeren kommer infrastruktur for elbil-lading til å være tilgjengelig på alle parkeringsplasser i garasjen. Da må også de etablerte laderne byttes ut. Dette må bestilles innen infrastrukturen er på plass for å oppnå etbleringspris på 18. 941 kroner. Senere vil kostnaden øke med ca. 3.000 kroner for etableringen. 

Det blir et eget informasjonsmøte om elbil-lading 24. april 2019, i Fyrhuset, klokka 19.

Pelton Borettslag har inngått avtale med Grønn Kontakt for leveranse av ladeanlegg i garasjen. Dette sikrer deg mulighet til å bestille ladepunkt for ladbare biler. Med Flexilader fra Grønn Kontakt får du tilgang til et ladeanlegg som er enkelt i bruk og som sikrer betydelig raskere lading sammenliknet med vanlig stikkontakt. Bestill lader innen 10. mai 2019, og få den til rabattert pris, kr. 18 941,- (inkl mva.). Senere er prisen kr 21.990,-.

 Det vil i perioden frem til sommeren bli installert dynamisk lastbalansert ladeanlegg i garasjen som muliggjør at alle parkeringsplassene kan monteres med ladere (Flexilader). Å få en lader montert er valgfritt, og bekostes av den enkelte beboer. Vi gjør oppmerksom på at man må benytte Grønn Kontakt til bestilling av ladeboks, og at det kun er disse laderne som kan benyttes til lading av el- og hybridbiler. Det betyr at de eksisterende kontaktene på de dedikerte elbilplassene vil bli fjernet når de nye laderne er på plass.

Se bestillingsskjema som må fylles ut og signere dersom du ønsker å få en Flexilader montert på din parkeringsplass samtidig som infrastrukturen blir montert. Den vil bli montert på vegg. Ved innsending av bestillingen vil du bli registrert hos Grønn Kontakt. Ved endt registrering vil du få tilsendt en RFID ladebrikke som du bruker for å låse opp ladeboksen, og kan dermed lade bilen din. Du vil bli fakturert for ditt faktiske forbruk av strøm i henhold til den til enhver tid gjeldende prisen som er satt. Pr i dag er denne prisen satt til kr 1,50 pr kWh. Samme RFID ladebrikke kan benyttes på Grønn Kontakt sitt landsdekkende ladenettverk av hurtigladere. Som en introduksjon til hurtiglading er de første 60 minuttene med hurtiglading du foretar hos Grønn Kontakt gratis. Du kan også laste ned Grønn Kontakts APP for å finne og starte lading på deres offentlig tilgjengelige hurtigladere.

Vi gjør oppmerksom på at prisen pr Flexilader vil være kr 21.990,- ved senere bestilling/montering (prisen indeksreguleres). Det er derfor gunstig å bestille lader til rabattert pris nå. Om du ikke har el- eller hybridbil enda, kan du bestille ladeboks til rabattert pris nå og la den stå inaktiv til du ønsker å benytte den. På den måten kan du benytte deg av den lavere prisen nå, og aktivere den når du får deg en ladbar bil. Skriv i så tilfelle på bestillingen at du ikke ønsker at den skal aktiveres enda. Den vil i mellomtiden være frakoblet i Grønn Kontakt sitt system til du gir beskjed om at du ønsker ta den i bruk. Det er først da den månedlige kostnaden på kr 39,- begynner å løpe.

Ċ
Ernst Larsen,
24. apr. 2019, 00:27